1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Φεγγάρι στη Ρόδα 2 - Οι Κανόνες

Σε σχέση με το πρώτο "φεγγάρι στη ρόδα" φέτος θα έχουμε μερικές τροποποιήσεις στους κανόνες. Διαβάστε προσεκτικά, αν και όλα θα ξεμπερδέψουν καλύτερα την Παρασκευή το βράδυ. "Το Φεγγάρι στη Ρόδα" με λίγα λόγια:

Τι είναι το Φεγγάρι στη Ρόδα;
1. Κρητική ρήση που υποδηλώνει την Πανσέληνο
2. Παιχνίδι πόλης με τα ποδήλατα
3. Ταινία μικρού μήκους

Πότε; Που;
Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, ώρα 8:00μ.μ.

Ποιοι παίζουν;
Ο καθένας που μπορεί να ποδηλατεί

Βασικός κανόνας παιχνιδιού;
Μάζεψε γράμματα της αλφαβήτου, φτιάξε λέξεις, κέρδισε και βγάλε τον ηθοποιό σταρ που κρύβεις μέσα σου

Λεπτομέρειες:

1. Ποιοι απαρτίζουν το παιχνίδι / ταινία:
  • παίκτης ποδηλάτης είναι ο καθένας που θα δηλώσει συμμετοχή στο παιχνίδι, είσαι εσύ. Φέτος οι παίχτες της κάθε ομάδας ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο χρώμα (κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, μπλε).
  • δάσκαλος είναι αυτός που φοράει πορτοκαλί γιλέκο. Ποδηλατεί στην πόλη και καταδιώκεται από τους παίχτες επειδή κουβαλάει γράμματα! Βρες το δάσκαλο και ζήτα του ένα γράμμα του δικού σου χρώματος!
  • κινηματογραφιστές είναι προφανώς οι κάμερα- τύποι. Με δεδομένα τα σκηνικά (Λάρισα – κέντρο της πόλης), το φωτισμό (πανσέληνος), τους ηθοποιούς (εσένα) καταγράφουν μεν καλλιτεχνικά το παιχνίδι, συμμετέχουν δε σε αυτό με έναν επιπλέον ρόλο (δες παρακάτω).
  • το φεγγάρι συμμετέχει επίσης στο παιχνίδι από τα FM. Βοηθά τους παίκτες να βρουν το δρόμο τους στα σκοτεινά σημεία της πόλης και τους δίνει σημαντικές πληροφορίες για το παιχνίδι. (δες παρακάτω).

2.Διαδικασία:
Όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στην αφετηρία (Κεντρική Πλατεία), και εγγράφονται αποκλειστικά και μόνο σε ομάδες των 5 ποδηλατών. Οι εμφανιζόμενοι συμμετέχοντες χωρίς ομάδα θα τοποθετηθούν τυχαία σε ομάδες που δεν έχουν συμπληρώσει τον αριθμό αυτό με σκοπό και οι τυχόν ελλιπείς ομάδες να συμπληρωθούν και το παιχνίδι ξεκινά στις 9:00 το βράδυ περίπου. Δάσκαλοι και Κινηματογραφιστές φεύγουν πρώτοι, τους δίνονται 10’ λεπτά να “εξαφανιστούν” μες στην πόλη. Αμέσως μετά έρχεται η σειρά σου, και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες ξεκινάς την φεγγαροποδηλατάδα / κυνηγητό. Κυνηγάς τους διασκορπισμένους (εντός κάποιων ορίων) δασκάλους με σκοπό να τους πάρεις τα γράμματα του χρώματός σου! Κάνεις ότι καλύτερο προκειμένου στη χειρότερη των περιπτώσεων και στο πέρασμα δύο ωρών να έχεις μαζέψει τα γράμματα για να σχηματίσεις όσες περισσότερες από τις λέξεις που θα σου ζητηθούν και θα σου δώσουν το δικαίωμα να διεκδικήσεις τα έπαθλα.

3. Πώς ακριβώς μαζεύω τα γράμματα;
  • Απ’ τους δασκάλους πρωτίστως. Βρίσκεις τον δάσκαλο , του ζητάς το γράμμα του χρώματός σου που σου λείπει (αν το έχει!), το παίρνεις για να συμπληρώσεις τη λέξη σου και συνεχίζεις. Κάθε δάσκαλος κουβαλάει μαζί του κάποια από τα γράμματα της λέξης που πρέπει να συμπληρώσεις, όχι όμως πολλά και ούτε από όλα. Αν του τελειώσουν πάει να πάρει κι άλλα. Αν σου πει ότι δεν έχει, πίστεψέ τον και μη χάνεις το χρόνο σου - βρες άλλον!
  • Απ’ τους κινηματογραφιστές. Αν συνεργαστείς για ένα καλό πλάνο σου δίνουν ποδηλατογραμματάκια (μπαλαντέρ) με αντάλλαγμα έναν μικρό αυτοσχεδιασμό σου ή μια περφόρμανς που θα βγάλεις μπρος στην κάμερα τους. Εκείνοι κάνουν την οποιαδήποτε προσφορά. Μπορείς πάντως να τους «προκαλέσεις» με τρόπο σου. Στο τέλος του παιχνιδιού οι κινηματογραφιστές προτείνουν παίκτες για τα βραβεία ΧΡΥΣΗΣ ΡΟΔΑΣ α΄ αντρικού και α΄ γυναικείου ρόλου. Αν τους εντυπωσιάσεις, θα είσαι υποψήφιος. Μην το παρακάνεις όμως, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να συμπληρώσεις τη λέξη σου με περισσότερους από 2 μπαλαντέρ!
  • Εναλλακτικά μπορείς να μπεις στη διαδικασία παζαριού με άλλους συμπαίκτες του ίδιου χρώματος με εσένα που πετυχαίνεις στο δρόμο και να ανταλλάξεις γράμματα μαζί τους. Πρόσεχε όμως τι δίνεις και τι παίρνεις!
  • Ο κ. Κανένας κυκλοφορεί ανάμεσά μας αόρατος σε προκαλεί να διαγωνιστείς σε συγκεκριμένα σημεία που μόνο το φεγγάρι (ράδιο) γνωρίζει και να κερδίσεις φεγγαράκια. Αν κερδίσεις ένα φεγγαράκι του κ.Κανένα, τότε μπράβο σου! Αυτό μετράει σαν μια ολόκληρη σχηματισμένη λέξη που θα επιλέξεις εσύ στο τέλος!

4. κι αν δε βρίσκω δασκάλους ή κινηματογραφιστές πώς θα μαζέψω γράμματα;
Τότε είσαι μεν γκαντέμης, έχεις δε στον ήλιο (δηλ. φεγγάρι) μοίρα. Εκεί μπαίνει στο παιχνίδι το Φεγγάρι. Είναι ψηλά και φωτεινό αλλά είναι και μες στη θάλασσα, μιλάει μες τα κύματα. Ποια κύματα; Τα Ερτζιανά κύματα. Το Φεγγάρι θα στέλνει λοιπόν συνέχεια πληροφορίες για τις θέσεις των δασκάλων ή των κινηματογραφιστών μέσα από τις συχνότητες του ραδιοφώνου (π.χ. «βρες έναν να μπεκροπίνει στο τάδε μπαρ», «μάθημα γαλλικών σε δυο λεπτά (= κάποιος δάσκαλος είναι στο Γαλλικό Ινστιτούτο)» κλπ.). Αν δεν έχεις φορητό ραδιοφωνάκι, ακόμη και τότε, περνάς μια βόλτα από τα σημεία όπου οργανώνονται παιχνίδια και δρώμενα, ρωτάς και μαθαίνεις. Ψάξε στα στενά, και τους πεζοδρόμους γιατί αποφεύγουν τους κεντρικούς δρόμους!

5. ποιός και πώς κερδίζει;
Περίπου 2 ώρες μετά την έναρξη το φεγγάρι θα ανακοινώσει το τέλος του παιχνιδιού. Πήγαινε όπου σου πει, και εκεί θα μάθεις ποιες λέξεις πρέπει να σχηματίσεις με τα γράμματα που συγκέντρωσες. Οι λέξεις θα είναι συγκεκριμένες και κοινές για όλες τις ομάδες ανεξαρτήτως χρώματος. Στη διάρκεια του παιχνιδιού οι δάσκαλοι θα έχουν επάνω τους όλα τα απαιτούμενα γράμματα για να συμπληρώσει όλες τις λέξεις κάθε συμμετέχουσα ομάδα. Νικήτρια ομάδα θα αναδειχθεί αυτή που θα σχηματίσει τις περισσότερες από τις ζητούμενες λέξεις. Σε περίπτωση ισοβαθμίας νικήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα με τα περισσότερα (περισσευούμενα) ποδηλατογραμματάκια –μπαλαντέρ.

Μπέρδεμα?
Έλα κι όλα θα ξεμπερδέψουν - το Μήνυμα θα είναι σαφές...

ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΗ ΡΟΔΑ (ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2) - ΚΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.