1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Οίτη 2011

by Baggelis.....

Την Κυριακή 8/5/2011 διοργανώνεται ο πρώτος αγώνας MTB στην Οίτη του νομού Φθιώτιδας.
Πληροφορίες αγώνα :
Και επειδή υπάρχουν τα βουνά και το βουνό, η Οίτη το σκεπτικό είναι να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ομορφιές του βουνού αυτού μέσα στο πλαφόν των 60-70 χιλιομέτρων. Eκκίνηση και τερματισμός κάτω από την ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου, στη συνέχεια είναι η <<στενή>>, ένα πέρασμα από το τέλος του φαραγγιού του Γοργοποτάμου πάνω σε ένα βράχο 20 μέτρων, απο τον οποίο περνάει μέσα το ποτάμι! Ακολουθούμε ανηφορική πορεία μέχρι το χωριό Δυό βουνά, από όπου κατάγεται ο Ιωάννης Δυοβουνιώτης, μεγάλη μορφή του έπους του 1821. Συνεχίζουμε για λίγο από την άσφαλτο και φεύγουμε δεξιά για ενα αρκετά δύσκολο ανηφορικό κομμάτι με λάσπη που μας οδηγεί σε ένα υψόμετρο περίπου 600 μέτρων, το τεραίν στη συνέχεια αλλάζει με αρκετή πέτρα και μικρούς βραχόκηπους, σε λίγο κάνουμε αριστερά στο μονοπάτι που περνάει μέσα απο το φαράγγι Συντονίκη. Ήμαστε δηλαδή ήδη στην καρδιά του βουνού και δίπλα στο χωριό Κουμαρίτσι.


Από εκεί μπαίνουμε σε ένα βαθύ ελατοδάσος με πολλά νερά και φτάνουμε στην περιοχή Γομαρόρραχη με το υψόμετρο πλέον να βρίσκεται στα 1450 μέτρα. Αλλάζουμε κατεύθυνση προς νότια και περνάμε δίπλα στην κορυφή ξεροβούνι, απέχουμε ελάχιστα δηλαδή απο την καταβόθρα και την πυρά του Ηρακλή. Σε λίγο αρχίζει η έντονη κατάβαση, όπου μετά τον προφήτη Ηλία μας βγάζει στην Παύλιανη με το υψόμετρο να έχει πέσει στα 1000 και κάτι μέτρα. Λίγη ακόμα ανηφόρα και βούρ για ένα πολύ γρήγορο κατηφορικό που περνάει ίσως από το ποιό πυκνό δάσος κεφαλληνιακής ελάτης στην Ελλάδα, φτάνουμε στο χωριό Κουμαρίτσι και στη συνέχεια περνάμε απο το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, όπου μετά απο ενα μικρό ανηφορικό διάλειμα, ξεκινάμε το κατέβασμα για το χωριό Δέλφινο.

Λίγη ακόμα ανηφόρα και η θέα ειναι μοναδική, καθώς ο μαλιακός απέχει ελάχιστα, σε αυτό το σημείο ετοιμαστήτε για μια απο τις ποιο ξέφρενες καταβάσεις της ζωής σας και μάλιστα με θέα! Το υψόμετρο απο τα 700 μέτρα του Δέλφινου μηδενίζει σε ελάχιστα λεπτά, με τη μια στροφή να έρχεται πάνω στην άλλη! Στο τελείωμα αυτού του δασικού, μπαίνουμε σε ένα γρήγορο μονοπάτι, περνάμε δίπλα από ερείπια της αρχαίας Τραχινάς και φεύγουμε με κατεύθυνση προς το χωριό Βαρδάτες. Από τις Βαρδάτες ανηφορίζουμε το μονοπάτι 19, στη συνέχεια αφου δασχίσουμε για δεύτερη φορά τα Δυό βουνά, ο δασικός που φτάνει μια ανάσα απο το φαράγγι του Γοργοποτάμου, μας βάζει γρήγορα μέσα στο κατηφορικό μονοπάτι 31. Μετα το τέλος του 31 ο τερματιζμός απέχει ελάχιστα κατηφορικά χιλιόμετρα!

->Μήκος μεγάλης διαδρομής: 62 χιλιόμετρα

->Μήκος μικρής διαδρομής: 33 χιλιόμετρα

->Υδροδοσία: 7 σημεία στη μεγάλη διαδρομή, 4 στη μικρή.

->gps αρχεία-χάρτες: ( http://www.gpsies.com/map.do?fileId=urljeswvtlencxua&referrer=trackList  ) H μεγάλη διαδρομή.

(  http://www.gpsies.com/map.do?fileId=kthflgriyqtrcntk&referrer=trackList ) Η μικρή διαδρομή.

->Kατηγορίες:

(OΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ OPEN)

A1(άνδρες εώς 29), Μεγάλη διαδρομή 62 χιλιομέτρων

Α2(άνδρες 30 εώς 39), Μεγάλη διαδρομή 62 χιλομέτρων

Α3(άνδρες 40+), Μεγάλη διαδρομή 62 χιλιομέτρων

FUN (άνδρες, όλες οι ηλικίες), Μικρή διαδρομή 33 χιλιομέτρων

Θ (γυναίκες, όλες οι ηλικίες),Μικρή διαδρομή 33 χιλιομέτρων

->Έπαθλα:

(Α1,Α2,Α3,FUN,Θ)

1η θέση: Κύπελλο και δίπλωμα

2η θέση: Μετάλλιο και δίπλωμα

3η θέση: Μετάλλιο και δίπλωμα

4η θεση: Μετάλλιο και δίπλωμα

5η θεση: Μετάλλιο και δίπλωμα

1oς χρόνος στις κατηγορίες Α1,Α2,Α3 «Πρωταθλητής Οίτης» : Κύπελλο πολυτελείας και δίπλωμα

->Κόστος συμμετοχής:

10 ευρώ, για δήλωση συμμετοχής εώς 31/3

15 ευρώ, για δήλωση συμμετοχής από 1/4 εώς 2/5 (Προσοχή, η Δευτέρα 2/5 είναι η τελευταία μέρα δήλωσης συμμετοχής!)

->Δήλωση συμμετοχής:

(Η δήλωση συμμετοχής γίνεται σε δύο απλά βήματα)

1) Καταβολή του αντίτιμου συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό του αγώνα*, με το όνομα του αγωνιζόμενου να φαίνεται στην απόδειξη κατάθεσης.

2) Με την απόδειξη κατάθεσης, ο αγωνιζόμενος θα λαμβάνει τον αριθμό του και το πακέτο συμμετοχής του, στη γραμματεία την ημέρα του αγώνα από τις 9 εώς τις 10:30.

*Αρ.Λογαριασμού: 754/634220-57 Eθνική τράπεζα, όνομα δικαιούχου: Λιγνός Νικόλαος.

IBAN Λογαριασμού:

GR5901107540000075463422057

->Για το ποιά ξενοδοχεία παρέχουν έκπτωση στους αγωνιζόμενους επικοινωνίστε μαζι ίμας στο: itimtb@gmail.com

->O αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων και με την ευγενική υποστήριξη διασωστικής ομάδας απο τη Λ.Ε.Κ. Στερεάς Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες στο itimtb@gmail.com και στο 6985944814

Από τους ποδηλάτες Λάρισας έχουν ήδη δηλώσει οι 4 συνήθεις ύποπτοι, ενώ όποιος άλλος επιθυμεί καλό είναι να βιαστεί διότι αύριο είναι η τελευτάια μέρα δήλωσης συμμετοχής.



1ο Οίτη MTB Marathon
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.