1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Πως κινούμαστε με το ποδήλατο όταν συμμετέχουμε σε μία ποδηλατοβόλτα (αρχάριοι)

Εδώ από κάτω μπορείτε να διαβάσετε πως κινούμαστε με το ποδήλατο μας όταν συμμετέχουμε σε μία ποδηλατοβόλτα.

Οι ποδηλατοβόλτες, συνήθως, έχουν ένα μεγάλο αριθμό ατόμων που δεν έχουν ούτε τις ίδιες ποδηλατικές ικανότητες ούτε και αντοχές. Για αυτό τον λόγο οι ποδηλατοβόλτες, έχουν συνήθως αργό ρυθμό ώστε να μπορούν να ακολουθούν όλοι, ανεξάρτητα από το διάστημα το οποίο κάνουν ποδήλατο, και φυσικά όλοι όσοι συμμετέχουν οφείλουν να ακολουθούν κάποιους λίγους κανόνες ώστε να διευκολύνουν τους συμποδηλάτες τους και να κινούνται όλοι μαζί ασφαλείς.

Το πιο σημαντικό πράγμα σε μία ποδηλατοβόλτα, είναι να κινούνται όλοι οι συμμετέχοντες μαζί. Σε μία ποδηλατοβόλτα δεν αφήνουμε μεγάλα κενά ανάμεσα στους ποδηλάτες που προπορεύονται και αυτό γίνεται για να μην μπορεί να μπει ανάμεσα τους κάποιο αυτοκίνητο ή μηχανάκι που ακολουθεί.

Κινούμαστε πάντα στην δεξιά λωρίδα του δρόμου την οποία φροντίζουμε να την καταλαμβάνουμε όλη. Δεν βγαίνουμε ανάμεσα στις λωρίδες αριστερά, δεν πάμε όπου θέλουμε στον δρόμο. Ένα μεγάλο μέρος της ασφάλειας που παρέχουν οι ποδηλατοβόλτες έγκειται στον όγκο των συμμετεχόντων.

Όταν πάμε βόλτα με το ποδήλατο, δεν αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες μόνοι μας.
Ακολουθούμε εκείνον που έχει αναλάβει να οδηγήσει την βόλτα, και δεν ξεκόβουμε από τον κύριο όγκο της βόλτας, προς άλλους δρόμους ή κατευθύνσεις.

Δεν κάνουμε άλματα σούζες και κόλπα μέσα σε μία ποδηλατοβόλτα, γιατί αν πέσουμε εμείς θα ρίξουμε και τους γύρω μας.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος ατομικά για την ασφάλεια του.
Εκείνοι που οδηγούν μία βόλτα δεν είναι ούτε κηδεμόνες των υπολοίπων ούτε μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελέγχουν τι γίνεται σε όλο το μήκος της πορείας.

Πάντα στις βόλτες υπάρχουν κάποιοι πιο έμπειροι που ακολουθούν το τέλος της πορείας και ελέγχουν αν ξέμεινε κανείς πίσω.

Αν ο κόσμος είναι πολύς, τότε υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει και κάποιος τρόπος επικοινωνίας, ( συνήθως με ασύρματους) για να συνεννοούνται οι μπροστά με τους πίσω.

Μπορούμε να συμμετέχουμε και να βοηθήσουμε στην επιτυχία μίας ποδηλατοβόλτας κλείνοντας τους κάθετους στον δρόμο που περνάνε οι ποδηλάτες, δρόμους.
Εκείνος που κλείνει δρόμο για να περάσουν οι υπόλοιποι, σταματάει κάθετα μπροστά στα αυτοκίνητα, περιμένει να περάσουν όλοι και μετά ακολουθεί τους υπόλοιπους. Όπως φυσικά είναι κατανοητό, ο καθένας που βρίσκεται στο μπροστά μέρος μίας ομάδας ποδηλατών, μπορεί να κλείσει έναν δρόμο για να περάσουν οι υπόλοιποι.

Σε γενικές γραμμές, μία ποδηλατοβόλτα για να είναι διασκεδαστική και χαλαρή χρειάζεται αφενός μία σχετική υπευθυνότητα από τους συμμετέχοντες και φυσικά μία ελάχιστη εθελοντική συμμετοχή ώστε να μην χάνονται μεταξύ τους οι ποδηλάτες, ώστε να περνάνε με ασφάλεια τις διασταυρώσεις και να κινούνται όλοι μαζί, με έναν χαλαρό ρυθμό.

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.