1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Εργαλεία για την εξοικονόμηση ενέργειας στη μετακίνηση

Οι ποδηλάτες Λάρισας σας καλούν να δοκιμάσετε τα μεταφρασμένα στα ελληνικά εργαλεία για τον υπολογισμό της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους στις μετακινήσεις σας, με στόχο τα στοιχεία αυτά να αποτελέσουν κριτήριο τόσο για τη χρήση του Ι.Χ. όσο και για τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών μοντέλων Ι.Χ ή Ι.Χ. και ποδηλάτου

Σας προσκαλούμε να δοκιμάσετε τα νέα εργαλεία και να επιδιώξετε να εξοικονομήσετε ενέργεια και να μειώσετε τις εκπομπές CO2 σας! Τα εργαλεία είναι αποτέλεσμα του έργου Promise.

Εικόνα 1: Υπολογισμός κόστους για απλή μετάβαση από Λάρισα - Αθήνα 
με opel astra 1600 και τιμή βενζίνης 1.7 ευρώ.
Εικόνα 2: Υπολογισμός κερδών σε χρήματα και θερμίδες
αν αντικαταστήσει κάποιος την καθημερινή του μετακίνηση
στην δουλεία το αυτοκίνητο με ποδήλατο (opel astra 1600cc
και τιμή βενζίνης 1.7 ευρώ, απόσταση από δουλειά 2.5 Km)
Το έργο PROMISE χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ευφυής ενέργεια – Ευρώπη» (ΙΕΕ, Intelligent Energy - Europe) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να προάγει την εξοικονόμηση ενέργειας και την ευαισθητοποίηση των νοικοκυριών που βρίσκονται σε ορισμένα από τα πιο όμορφα και απομακρυσμένα νησιά της Ευρώπης. Σχεδιάστηκε με βάση το γεγονός ότι η χρήση οικιακής ενέργειας παραμένει ως επί το πλείστον αθέατη στο χρήστη ενώ παράλληλα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς λόγω μεγαλύτερων διαστάσεων των κατοικιών, νέων υπηρεσιών και πρόσθετων οικιακών συσκευών. Μέσω ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειρίας, Ενεργειακά Γραφεία από τα νησιά Σάμσο (Δανία), Ισλανδία, Ρόδο (Ελλάδα) και Τενερίφη (Ισπανία) εργάζονται για την προώθηση δοκιμασμένων μεθόδων μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης των νοικοκυριών. Η μεταφορά γνώσεων και η ανταλλαγή εμπειριών θα επιτευχθεί μέσω workshop ανάπτυξης δυναμικού, καθώς και μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ευαισθητοποίησης στην Ισλανδία, τη Ρόδο και την Τενερίφη, με επικεφαλής το Σάμσο που αποτελεί επιτυχημένο παράδειγμα νησιού με ευαισθητοποίηση των κατοίκων του και ενεργειακή αυτάρκεια. Στην πορεία, το PROMISE θα συμπεριλάβει και άλλα ευρωπαϊκά νησιά ώστε να προωθηθούν περαιτέρω οι βέλτιστες πρακτικές για την ενεργειακή απόδοση, η διαφοροποίηση και η αποκτημένη τεχνογνωσία.
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.