1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Τράπεζα Χρόνου Δήμου Λαρισαίων

Γράμμα από Τράπεζα Χρόνου Λάρισας προς όλους τους Ποδηλάτες Λάρισας

Αξιότιμε Κύριε,

Πήραμε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την Τράπεζας Χρόνου Λάρισας.

Η Τράπεζα Χρόνου ξεκίνησε επίσημα το κοινωνικό της έργο στην πόλη μας την 21/01/13, ως εργαλείο για την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Το έργο αυτό υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Λαρισαίων» και αποτελεί μια σύμπραξη του Δήμου Λαρισαίων, της Εθελοντικής Ανθρωπιστικής Δράσης «ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ», το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης «ΘΕΣΙΣ» και τον Σύλλογο Δασκάλων Λάρισας.

Η Τράπεζα Χρόνου, στοχεύει μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων να συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, ακόμα και μέχρι πρότινος οικονομικά υγιείς, ομάδες πληθυσμού. Βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη και είναι αποδεσμευμένη από την αποκλειστική χρήση του χρήματος, εισάγοντας την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ).

Σημαντικό στη Λειτουργία της Τράπεζας Χρόνου είναι η δυνατότητα που προσφέρει στα μέλη της, κυρίως σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (άνεργοι, άποροι, άστεγοι κ.α.) αλλά και σε όλους τους πολίτες, να αξιοποιήσουν δημιουργικά άτυπα ταλέντα, δεξιότητες και χόμπι, πέρα από επαγγελματική εξειδίκευση και να προσφέρουν ή να ανταλλάξουν υπηρεσίες, χρόνο και προϊόντα.

Με τη συνεχή ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, για την ύπαρξη και το έργο της Τράπεζας Χρόνου, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ευρύ δίκτυο, έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να επωφελούνται καθημερινά.

Σας καλούμε να γίνεται και εσείς αρωγός αυτού του εγχειρήματος με τη εγγραφή σας, στην Τράπεζα Χρόνου, αλλά και με σχετική ενημέρωση των μελών σας.

Η Τράπεζα Χρόνου στεγάζεται στην οδό Παλαιολόγου 19, απέναντι από την Πλατεία του ΟΣΕ. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 με 17:00.

Παλαιολόγου 19 /19 Palaiologou str
412 23, Λάρισα /41223, Larissa Greece
Τηλ/Tel: 2410-232978
Fax: 2410-554028
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.