1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

4η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

1.000 ...περίπου γυμνοί ποδηλάτες συμμετείχαν φέτος στην 4η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στην πόλη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας διέσχισαν την πόλη με ποδήλατα, πατίνια, σκέιτ, ακόμη και αναπηρικά καροτσάκια.
Οι κόρνες των ποδηλάτων συναγωνίστηκαν για λίγο τους ήχους των αυτοκινήτων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς εκατοντάδες ποδηλάτες, λιγότερο ή περισσότερο… αποκαλυπτικοί, ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να πάρουν μέρος στην 4η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία.
Με ζωγραφισμένα σώματα, στολισμένα ποδήλατα και όπλο το κέφι και τη φαντασία, οι νέοι στην πλειοψηφία τους ποδηλάτες διεκδίκησαν μαζικά την καθιέρωση του ποδηλάτου ως μέσου καθημερινής μετακίνησης και επισήμαναν την ανάγκη να μπει ένα «STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση».


Η διαδρομή που ακολούθησαν περιλάμβανε την Εγνατία, την Ίωνος Δραγούμη, τη Λεωφόρο Νίκης, μία στάση στον Λευκό Πύργο, παρέα με τους Αγανακτισμένους, πριν καταλήξουν και πάλι στο Πάρκο Ξαρχάκου όπου θα πραγματοποιηθεί το πάρτι της εκδήλωσης με ζωντανή μουσική και διάφορες άλλες δράσεις.



Από τις 3 μετά το μεσημέρι, οι πιο τολμηροί είχαν συγκεντρωθεί στο Πάρκο Ξαρχάκου, για να βάψουν το σώμα τους και να γίνουν, όπως ανέφεραν, ζωντανά έργα τέχνης.
Στόχος της Γυμνής Ποδηλατοδρομίας είναι η «προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου ...και την ρύπανση που δημιουργεί, για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για την απ-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος». Παράλληλα, οι ποδηλάτες προσπαθούν με τη δράση τους αυτή να ευαισθητοποιήσουν τους Θεσσαλονικείς γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα με κεντρικό σύνθημα τους αυτή τη φορά «Πυρηνική Ενέργεια; Όχι ευχαριστώ!».
___________
Πληροφορίες:
http://www.worldnakedbikeride.gr/
https://www.facebook.com/event.php?eid=208692555831314

Πηγή:
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13261%3A1000-naked-cyclists-crossed-thessaloniki&catid=42%3Aenviroment&Itemid=115

Φωτογραφίες: https://picasaweb.google.com/113908506484896864974/NakedBikerideThessalonikiJune11?authkey=Gv1sRgCKqGsM6RkNSV9gE&feat=directlink#
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.