1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Στα 4.000 χλμ. το νέο εγχείρημα του Στέλιου Βάσκου!

Τρίκαλα - Μόναχο - Τρίκαλα, επτά χώρες, δεκάδες πόλεις, 4000 χιλιόμετρα πάνω στο ποδήλατο για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο βετεράνος ποδηλάτης της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδος Στέλιος Βάσκος επιχειρεί για μία ακόμη φορά να ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια και τις αντοχές διανύοντας με το ποδήλατο του μία απόσταση 4000 χιλιομέτρων στην διαδρομή Τρίκαλα – Μόναχο – Τρίκαλα!!!

Ο στόχος του Στέλιου είναι να διανύσει την διαδρομή μέσα σε 15 μέρες κάνοντας καθημερινά 250 έως 300 χιλιόμετρα. Θα κάνει ποδήλατο κατά την διάρκεια της ημέρας και τα βράδια θα ξεκουράζεται σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοκινούμενο.
Θα τον ακολουθεί εξειδικευμένη ομάδα αποτελούμενη από γιατρό, μασέρ, προπονητές και συνοδούς ώστε να είναι υπό συνεχή παρακολούθηση και επίβλεψη για να αποφευχθεί οτιδήποτε απρόοπτο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία του Στέλιου.
Επίσης την αποστολή θα ακολουθήσουν αρκετοί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικό συνεργείο.

Επτά χώρες, δεκάδες πόλεις
Ο Στέλιος θα περάσει από επτά συνολικά χώρες και δεκάδες πόλεις κατά την διάρκεια του εγχειρήματος. Θα ξεκινήσει την Δευτέρα 25 Ιουνίου από το κέντρο των Τρικάλων με τις ευχές και την παρότρυνση των συντοπιτών του και μέσω Σκοπίων, Σερβίας, Κροατίας, Σλοβενίας, Αυστρίας θα φτάσει στην Γερμανία και στο Μόναχο. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή και η πιθανή μέρα τερματισμού είναι την Δευτέρα 9 Ιουλίου.
Κατά την διάρκεια της διαδρομής πολίτες όλων των χωρών θα τον στηρίζουν με το χειροκρότημα τους καθώς θα προηγηθεί μία καμπάνια για τις ημέρες και τις ώρες που θα περνάει από κάθε σημείο.

Ο σκοπός του εγχειρήματος
Όπως κάθε φορά ο Στέλιος τρέχει για συγκεκριμένο σκοπό καθώς στόχος του δεν είναι πια ο πρωταθλητισμός αλλά ούτε και η ανάδειξη του σε υπεραθλητή, πράγματα που έχουν επιτευχθεί προ πολλού. Στόχος του πια είναι η κοινωνική προσφορά. Στα προηγούμενα εγχειρήματα στηρίχτηκαν ασθενείς κοινωνικά ομάδες και ιδρύματα. Την φορά αυτή ο Στέλιος θα τρέξει για το «Χαμόγελο του Παιδιού», έναν οργανισμό που ασχολείται με την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών.
Ένα μικρό μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν από χορηγίες, προσφορές, πωλήσεις κουπονιών, αποστολή SMS θα καλύψουν τα έξοδα της αποστολής (τα περισσότερα μέλη είναι εθελοντές) και όλα τα υπόλοιπα θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
 
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.