1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2012 - Και η Λάρισα ψήφισε Ποδήλατο!

Περισσότεροι από 500 ποδηλάτες αψήφησαν το δυνατό ήλιο και τη μεσημβρινή ζέστη της Λάρισας και συμμετείχαν χθες 13 Μαΐου 2012 στην 5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, διαδηλώνοντας υπέρ του ποδηλάτου, υπέρ ενός διαφορετικού τρόπου ζωής.

Από τις 10:45 π.μ. άρχισαν να προσέρχονται στο χώρο της κεντρικής πλατείας της πόλη οι πρώτοι ποδηλάτες. Εκεί τους περίμεναν τα μέλη του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, το οποίο συμμετείχε στην εκδήλωσή μας με στόχο να περάσουμε μαζί και ένα μεγάλο μήνυμα για τη ΖΩΗ, και με στόχο την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας απέναντι στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου. Τα μέλη της Αντικαρκινικής Εταιρίας εκτός από την ενημέρωση για τις μορφές πρόληψης και διάγνωσης του καρκίνου, ενημέρωσαν όλους τους ποδηλάτες για το χαρακτήρα και τις δράσεις της Αντικαρκινικής Εταιρίας, ενώ διέθεσαν για όσους το επιθυμούσαν μπλουζάκια με το λογότυπο «Η ζωή… δεν είναι πρόβα!!!», συγκεντρώνοντας χρήματα που θα διατεθούν για τους σκοπούς της οργάνωσής τους.

Στις 12:00 ακριβώς ξεκίνησε, ταυτόχρονα με άλλες 29 πόλεις στην Ελλάδα, η ποδηλατοπορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι Ποδηλάτες Λάρισας επιλέξαμε φέτος η πορεία μας να διασχίσει την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου σε όλο το μήκος της η οποία αποτελεί μία από τις βασικές οδούς κυκλοφορίας στην πόλη μας καθώς διέρχεται περιμετρικά του κέντρου αυτής και εμφανίζει μεγάλη κίνηση οχημάτων, τα οποία μάλιστα πολλές φορές κινούνται με μεγάλες ταχύτητες. Ταυτόχρονα όμως είναι και η οδός στην οποία, περισσότερο από κάθε άλλη, οι Ποδηλάτες Λάρισας θέλουμε να δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα απαντήσεων στο ερωτηματολόγιο του περσινού καλοκαιριού.
Φωνάζοντας λοιπόν και συνθήματα όπως «ποδήλατο στην πόλη, για να χωράμε όλοι», «ποδήλατο στην πόλη να σφίξουν οι κ..», «και α και ου ποδήλατα παντού» κ.α. κάναμε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία μας διεκδικώντας δυναμικά το δικαίωμά μας να χρησιμοποιούμε με ασφάλεια τους δρόμους της πόλης, ακόμη και τους θεωρούμενους ως κεντρικούς δρόμους που εμφανίζουν μεγάλη συχνότητα στην κίνηση αυτοκινήτων.

Μετά το τέλος της πορείας και την επιστροφή μας στην κεντρική πλατεία, η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα με προβολή ταινίας μικρού μήκους για τον Λανς Άρμστρνγκ και με τη συναυλία ξένης και ελληνικής τζαζ μουσικής από το συγκρότημα «Μilky ladies and cookies» στο χώρο μπροστά από το α΄ αρχαίο θεάτρο, την οποία είχαν οργανώσει τα μέλη της Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Ευχαριστούμε:
Την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, Παράρτημα Λάρισας για τη συμμετοχή της στην πορεία μας, με την οποία επεσήμανε πως «η ζωή δεν είναι…πρόβα!!!».

Τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λάρισας που συμμετείχαν, έτοιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εφόσον χρειαζόταν, και τα οποία θα είναι μαζί μας και σε κάθε Νυχτερινή Ποδηλατοβόλτα της Πέμπτης.


Την Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας κ. Καφετζή, για τις διευκολύνσεις που μας παρείχε με το συνοδευτικό όχημα και το κλείσιμο των δρόμων.

Τον Δήμο Λαρισαίων και ειδικότερα την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μάντζαρη, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Τσακίρη και την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου κ. Οικονόμου για όλες τις διευκολύνσεις και την μικροφωνική εγκατάσταση που μας παραχώρησαν.

Όλα τα ΜΜΕ που προέβαλαν και κάλυψαν την εκδήλωσή μας.

Και φυσικά όλους τους ποδηλάτες που συμμετείχαν με κέφι και «αγωνιστική» διάθεση.
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.