1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Ζωή Ποδήλατο στη Σουηδία

Το φθινόπωρο θα γίνουν στη Σουηδία βουλευτικές και δημοτικές εκλογές. Και, όπως παντού και πάντοτε, κόμματα και πολιτικοί προσπαθούν να εντοπίσουν και να διατυπώσουν στα προγράμματά τους, τα προβλήματα διάφορων κοινωνικών ομάδων. Αυτό που προξενεί μεγάλη έκπληξη, με βάση τα ελληνικά δεδομένα, είναι η βαρύτητα που έχουν στις εκλογές οι ποδηλατιστές, για τους οποίους τα κόμματα "κονταροχτυπιούνται" ώστε να αποσπάσουν την ψήφο τους. Για τη Σουηδία αυτό δεν είναι περίεργο, δεδομένου ότι η κατηγορία αυτή αυξάνεται συνεχώς.


Bicycle Lanes, Stockholm

Στη Στοκχόλμη, για παράδειγμα, τον τελευταίο χρόνο οι ποδηλατιστές αυξήθηκαν κατά 30%, αγγίζοντας το συνολικό αριθμό των 350.000 περίπου. Σε μια πόλη 900.000 κατοίκων, 1 στα 3 άτομα προτιμά το ποδήλατο ως μέσο καθημερινής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής από και προς τη δουλειά.

Τα προβλήματα των ποδηλατιστών αναμένεται ότι θα έχουν κυρίαρχη θέση στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων. Οι σοσιαλδημοκράτες έχουν ήδη συμπεριλάβει στο πρόγραμμά τους την επέκταση ποδηλατοδρόμων καθώς και άλλα μέτρα που θα συμβάλλουν στην ασφαλή οδήγηση των ποδηλατιστών. Ωστόσο, και τα κόμματα της κεντροδεξιάς υπόσχονται ότι θα επενδύσουν περισσότερα χρήματα ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση πολιτών με ποδήλατα. Εξαίρεση αποτελούν οι συντηρητικοί, οι οποίοι απλώς εντάσσουν το θέμα στο γενικότερο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ζητημάτων, και δε σκοπεύουν να το αναδείξουν ξεχωριστά κατά τον προεκλογικό αγώνα.

Πηγή: Α.Χ., περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.