1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου "Ποδηλάτες Λάρισας"

Εδώ και λίγους μήνες, οι Ποδηλάτες Λάρισας έχουμε συλλέξει μερικές πληροφορίες για τη γνώμη του κόσμου σχετικά με το ποδήλατο και την πόλη μας, μέσω ενός ερωτηματολογίου, το οποίο κυκλοφόρησε και ως έντυπο, αλλά και ηλεκτρονικά. 

Παρακάτω έχουμε παραθέσει τα στατιστικά στοιχεία μερικών ερωτήσεων, για να δούμε την απήχηση και τη γνώμη του κόσμου.

Ερώτηση: Πόσα χρόνια ποδηλατείτε;
Όπως φαίνεται, οι περισσότεροι ποδηλάτες έχουν λίγα χρόνια που ποδηλατούν, κι αυτό δείχνει τόσο ότι είναι νέοι, όσο κι ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνει η απήχηση του ποδηλάτου.

Ερώτηση: Πόσο συχνά κάνετε ποδήλατο;
Υπάρχουν πολλοί πλέον συνάνθρωποι μας που χρησιμοποιούν το ποδήλατο για την καθημερινή τους μετακίνηση. Μια "κρίσιμη μάζα" που πρέπει να ακούσει η πολιτεία τις ανάγκες που έχουν και να τους δικαίωμα στην μετακίνηση μέσα στην πόλη της Λάρισας. 

Ερώτηση: Ποιος είναι ο πρωταρχικός λόγος που ποδηλατείτε;

Ερώτηση: Πιστεύετε ότι οι ποδηλατόδρομοι στη Λάρισα είναι...

Το μεγαλύτερο ποσοστό απάντησε ελλειπείς ή και επικίνδυνοι δίχνοντας την ανάγκη που υπάρχει για ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατόδρομων στην Λάρισα καθώς και για την βελτίωση μερικών που δεν είναι ασφαλείς για την μετακίνηση των συμπολιτών μας.

Ερώτηση: Αν υπήρχε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, θα πηγαίνατε στη δουλειά σας με ποδήλατο;

Ερώτηση: Ποιον δρόμο θα θέλατε να δείτε να έχει ποδηλατόδρομο;
Τα πρωτεία ανήκουν στην οδό Κύπρου που θεωρείται από τους κεντρικότερους δρόμους. Ακολουθούν οι οδοί Βενιζέλου και Ηπείρου, που συγκεντρώνουν αρκετά μεγάλο ποσοστό ψήφων, καθώς αποτελούν κάθετους άξονες στους ήδη υπάρχοντες ποδηλατόδρομους (Παπαναστασίου, Άνθιμου Γαζή) και είναι απαραίτητες για την ασφαλή μετακίνηση των ποδηλατών στο κέντρο της πόλης.

Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες από εμάς, με σκοπό να δείξουμε τις ανάγκες και τα "θέλω" των Ποδηλατών στην πόλη μας και να βοηθήσουμε στη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησής μας.  Ευχαριστούμε όσους συμπολίτες μας απάντησαν στο ερωτηματολόγιο μας καθώς και σε όλα τα παιδιά που για ένα διάστημα βοήθησαν στην συμπλήρωση και στην συγκέντρωση τους.


Πηγές: Έντυπο και ηλεκτρονικό ημερολόγιο Ποδηλάτες Λάρισας - "Bicycle @ Larissa"
Σημείωση: Το ερωτηματολόγιο απαντήθηκε από 104 ερωτηθέντες.

1 σχόλια :

Elderly biker είπε...

Εύγε, για την πρωτοβουλία!

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.