1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Το κίνημα Rothar

H κίνηση Rothar δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2008. Η  ιδέα γεννήθηκε στις αρχές του 2008, από πλήθος των ποδηλάτων που ήταν εγκαταλελειμμένα ή  χαλασμένα στους δρόμους του Δουβλίνου Η έλλειψη φθηνών και ποιοτικών μεταχειρισμένων ποδηλάτων και το κόστος των επισκευών ενός ποδηλάτου το έκαναν τελικά ένα ακριβό μέσο μεταφοράς

Δεύτερον, μέσω της συμμετοχής σε σχέδια τοπικής ανάπτυξης για πολλά χρόνια, οι δημιουργοί του κινήματος Rothar παρατήρησαν  πως αυτοί που εργάζονταν μαζί τους (οι νέοι σε υποβαθμισμένες περιοχές, πρόσφυγες, άτομα με προβλήματα αλφαβητισμού) ζούσαν απομονωμένοι από την κοινωνία,  αλλά από τη στιγμή που τους δίνονταν ευκαιρίες εμφάνιζαν τεράστιες δυνατότητες.



Αποφάσισαν τότε να συνδυάσουν την περιβαλλοντική συνείδηση τους με την επιθυμία για την πραγματική κοινωνική ένταξη μέσω ενός μέσου - το ποδήλατο - που εμφανίζεται σε όλους σαν να είναι μια πολλά υποσχόμενη λύση μεταφοράς σε μια πόλη με κυκλοφοριακή συμφόρηση. Το κίνημα Rothar έχει ως στόχο να σπάσει την απομόνωση, παρέχοντας ένα φτηνό μέσο μεταφοράς, παρέχοντας τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να αποκτήσουν τις δεξιότητες για την επισκευή ποδηλάτων και πρόσβαση σε θέσεις εργασίας, καθώς και την ανάπτυξη μιας φιλικής προς το περιβάλλον νοοτροπίας που θα πήγαινε ενάντια στην γενικότερη τάση εγκατάλειψης που επικρατεί στην Ιρλανδία και όχι μόνο.


Μπορεί κάποιος να νοικιάσει τον χώρο επισκευών στη Rothar για 5 ευρώ την ώρα και να επισκευάσει μόνος το ποδήλατο σου. Παρέχονται: χώρος με όλα τα απαραίτητα εργαλέια, λάδι γάντια, ΤΣΑΙ, βοήθεια και συμβουλές από ειδκούς.  
Το 2011 η κίνηση Rothar βραβεύτηκε με το βραβείο "David Manley Emerging Entrepreneur Award".
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.