1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Δελτίο Τύπου 1ου LA Criterium

Λάρισα, 30 Οκτωβρίου 2012 

Η ομάδα Larissa Fixed Gear πραγματοποίησε το 1ο LA Crit, απόστασης 20 χιλιομέτρων το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 στην Λάρισα κάτω από αντίξοες συνθήκες καιρικές αλλά και οργανωτικές μιας και τελευταία στιγμή δεν ξέραμε αν θα έρθουν οι τροχαίοι ή θα μας τρέχουν στα αυτόφωρα λόγω κατάληψης οδοστρώματος, αγώνας με ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑδες θα ήταν πραγματική «κορίλα». Παρόλα αυτά οι 34 άνδρες (κάποιοι όχι ακόμα) και οι 2 γυναίκες από Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Σπάρτη, Ναύπακτο, Ελευσίνα, Πειραιά και Αθήνα, που μαζεύτηκαν στο σημείο προ-συγκέντρωσης ήταν αποφασισμένοι να το τρέξουν! 

Αγωνιστικά τώρα είχαμε ένα πολύ δυνατό αγώνα με τον φορμαρισμένο Νικόλα να ανυπομονεί να πάρει το προβάδισμα του αγώνα, πράγμα που έκανε στο τέλος της τρίτης στροφής και χωρίς κανένα να τον καταδιώκει άρχισε να «ρίχνει» γύρους στους πιο αργούς αναβάτες με αποτέλεσμα να αποκλείσει τους μισούς συμμετέχοντες! 

Αν και ολισθηρό το οδόστρωμα τα παιδιά που τα έχωναν στις στροφές εντυπωσιάστηκαν με το πώς κρατούσε η πρόσφατα στρωμένη άσφαλτος και ευτυχώς δεν είχαμε πολλές πτώσεις. Είναι κρίμα για τους Γιώργο Dee και Ηλία Καστρίτη που είχαν πτώση με την ολοκλήρωση της προτελευταίας στροφής κ δεν κατάφεραν να τερματίσουν αν και ήταν φαβορί για το τελικό σπρίντ, που ήταν το πιο εντυπωσιακό στιγμιότυπο του αγώνα για τις θέσεις 2-4 μεταξύ των Ανδρέα (Kaos), Nick Tsira και Νέστορα Παπαδημητρίου που έπεσαν, (ειδικά ο Nick κυριολεκτικά) στο νήμα, με τον Ανδρέα να παίρνει την 2η θέση στο βάθρο, αφήνοντας τους 2 Λαρισαίους σε 3η και 4η θέση και με πτώση του Tsira αμέσως μετά τον τερματισμό. Ευτυχώς ο νέος αθλητής είχε μόνο εκδορές και με την συνδρομή των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού σηκώθηκε με μερικά παράσημα και τα «έσπασε» στο Dancefloor της Στοάς, το μέρος όπου έγιναν οι απονομές κ ένα δυνατό after-race party με όλους τους αθλητές μια μεγάλη παρέα με χαμόγελα κ την ικανοποίηση που αφήνει ένας δυνατός κ σκληρός αγώνας ενάντια στο κρύο, την βροχή, τον ίδιο τους τον εαυτό κ τον συναγωνισμό μεταξύ παιδιών που καβαλάνε Fix στις πόλεις. 



Ευχαριστούμε αρχικά όλους τους συμμετέχοντες που ήρθαν από τα διάφορα μέρη της Ελλάδος για να απολαύσουν αυτό το σκηνικό, τους Εθελοντές ποδηλάτες ανεξαρτήτως κατηγορίας ποδηλάτου που ήρθαν κ βοήθησαν στην τέλεση του αγώνα, τους Εθελοντές Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού που ήταν πληθωρική η παρουσία τους με μηχανή και αυτοκίνητο με φορείο ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Μια θετική αναφορά στην Τροχαία Λάρισας που βοήθησε κάπως στην διεξαγωγή του αγώνα αλλά η γραφειοκρατία τους μας γέμισε με άγχος μέχρι την τελευταία στιγμή, όλα όμως πήγαν καλά και τους αξίζει ένα ευχαριστώ για την συνδρομή τους. Ευχαριστούμε επίσης τον Δημήτρη Λύτρα, ιδρυτικό μέλος της Larissa Fixed Gear ομάδας που παρείχε νερά στους αγωνιζόμενους, τον χώρο για την απονομή και το after party και τις τιμές στο κόστος για ότι κατανάλωσαν αθλητές και φίλοι που ακoλούθησαν την φάση. Ειδικά αυτοί που τραβήχτηκαν μέχρι την Λάρισα, πλήρωσαν βενζίνες, ξενοδοχεία μόνο κ μόνο για να παρακολουθήσουν κ να παρτάρουν, αλλά ο καιρός δεν μας επέτρεψε να κάνουμε ride στην πόλη κ την επόμενη μέρα.

Επιπλέον ευχαριστούμε τον κύριο Στανίση για την θερμή του πρωτοβουλία να επιτηρεί ένα δύσκολο κομμάτι της διαδρομής και να διαθέσει προσωπικό για την διατήρηση του οδοστρώματος στεγνού. 


Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα:

1. Βλαχάκης Νικόλας - Αθήνα - DMW 30'40" 
2. Φιλιππόπουλος Ανδρέας (Kaos) - Αθήνα 31'40"
3. Τσιρανίδης Νίκος - Λάρισα - LFG 31'40"
4. Παπαδημητρίου Νέστορας - Λάρισα - LFG 31'40"
5. Παπανικολάου Μάριος - Λάρισα - LFG 31'42"
6. Σαράκης Κατσαρός - Λάρισα - LFG 31'47"
7. Σκαφτούρος Χάρης - Αθήνα - Bondex Couriers 31'48"
8. Κοκόλης Πέτρος - Σπάρτη 31'50"
9. Πλατάνας Στάθης - Αθήνα 31'51"
10. Τσακίρογλου Χρήστος - Αθήνα 32'00"
11. Αντωνιάδης Θέμης - Αθήνα
12. Μουράβας Γιάννης - Αθήνα - 48Χ17
13. Αιγέας - Ελευσίνα
14. Κολύβας Άγις - Αθήνα - 48Χ17
15. Διακάκης Στράτος - Αθήνα
16. Γεωργακόπουλος Μιχάλης - Ναύπακτος
17. Πατάπη Δήμητρα - Αθήνα
18. Λαλαγιάννης Φοίβος (ποινή λόγω κολλη-τυριού στον διαιτητή)
- Παπαδοπούλου Άννα - Ελευσίνα +1 στροφή
- Cockney Παντελής - Λάρισα LFG +1 στροφή 
- Bak Σπύρος - Λάρισα - LFG +1 στροφή
- Σαρμανιώτης Γιώργος - Λάρισα - LFG +1 στροφή
- Γεωργαλής Αποστόλης - Λάρισα - LFG +1 στροφή
- Καρτσιώλας Παναγιώτης - Λάρισα +1 στροφή
- Πραντσίδης Λάμπης - Λάρισα +1 στροφή
- Λάσκος Παύλος - Λάρισα +1 στροφή
- Δουβλέτογλου Πέτρος - Θεσσαλονίκη +1 στροφή
- Διακουμάκος Βασίλης - Σπάρτη +1 στροφή
- Αναγνώστης Πάνος - Αθήνα +1 στροφή
- Λαλαγιάννης Φαίδων - Αθήνα +1 στροφή
- Γεωργόπουλος Βασίλης - Αθήνα +1 στροφή
- Πατέλης Θωμάς - Αθήνα - Quad imports +1 στροφή
- Παπίδας Γιώργος - Αθήνα - Bondex Couriers DNF
- Δροσουλάκης Γιώργος - Αθήνα DNF
- Καστρίτης Ηλίας - Θεσσαλονίκη DNF
- Πέτρος Σουξές - Αθήνα DNS 

Εκ μέρους της ομάδας 
Larissa Fixed Gear

επικοινωνία: larissafixed@gmail.com 
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.