1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων των Τροχαίων

Το έπαθλο της ζωής αφαιρέθηκε από τον 34χρονο αθλητή και δημοσιογράφο Σπύρο Παπαγιάννη στη Δάφνη από ΙΧ που παραβιάζοντας ερυθρό σηματοδότη, συγκρούστηκε με το μηχανάκι που οδηγούσε. Το ίδιο έπαθλο αφαιρέθηκε από την 23χρονη πρωταθλήτρια ποδηλασίας Αγγελική Κουτσονικολή σε αυτοκινητιστικό στην Αθηνών-Πατρών, από τον 32χρονο Μαροκινό ποδηλάτη που χτυπήθηκε και εγκαταλήφθηκε από ΙΧ στα Χανιά, από τον 44χρονο αθλητή Νίκο Κωστέα κατά τη διάρκεια ποδηλατικού αγώνα στη Βόρεια Εύβοια, από τον 14χρονο ποδηλάτη Πάνο Τζαβάρα στην Πάτρα μετά από σύγκρουση με τζιπ, από...

Όλοι τους, μαζί με εκατοντάδες ακόμη συνανθρώπους μας -το αν ανήκουν στη “δική μας” ποδηλατική κοινότητα ή όχι, μικρή σημασία έχει- θυσιάστηκαν φέτος μόνο στο βωμό της ελληνικής ασφάλτου. Στη συντριπτική πλειοψηφία των τραγικών αυτών συμβάντων, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θύτης ήταν το αυτοκίνητο.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. στα θανατηφόρα τροχαία, ενώ η ίδια η Ε.Ε. έχει αποτύχει παταγωδώς να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για την οδική ασφάλεια, καθώς εστιάζει κυρίως στη βελτίωση των συνθηκών χρήσης των δρόμων από το αυτοκίνητο, παρά στον περιορισμό του.

Ως χρήστες του οδικού δικτύου και μάλιστα οι πλέον ευάλωτοι, οι ποδηλάτες βιώνουμε καθημερινά τη συνεχή απειλή του ΙΧ και μας εξοργίζει τόσο η παντελής έλλειψη ποδηλατικώνυποδομών όσο και η αναλγησία του κράτους στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας του αυτοκινήτου. Η κρίση έχει φέρει μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου, με συνεπακόλουθη αύξηση των ταχυτήτων πολύ συχνά πάνω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια.

Ως άνθρωποι αρνούμαστε να δεχτούμε το “μοιραίο” ή “φυσιολογικό” του τραγικού απολογισμού των χιλιάδων νεκρών και άλλων τόσων βαριά τραυματισμένων των ελληνικών δρόμων, όπως προβάλλεται από ΜΜΕ και πολιτεία. Τα τροχαία δεν είναι ατυχήματα!

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, συμμετέχουμε με ποδηλατοπορεία στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων των Τροχαίων και:

ΑΠΟΤΙΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ
σε όσους χάθηκαν στην άσφαλτο

ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ
Δραστικό περιορισμό του αυτοκινήτου
Ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
Δημιουργία επαρκούς δικτύου ποδηλατόδρομων


Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.