1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων των Τροχαίων


Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων των Τροχαίων.

Η ημέρα αυτή είναι δική τους. Σε μια πολιτεία και μια κοινωνία που προτιμά να κρύβει  κάτω απ  το χαλί το πρόβλημα σαράντα χιλιάδων θανάτων από το 1990 μέχρι σήμερα από τροχαία εγκλήματα  η παρουσία μας στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης είναι το στοιχειώδες που είχαμε να κάνουμε.

Ως καθημερινοί και οι πλέον ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου, οι ποδηλάτες βιώνουμε τη συνεχή απειλή του ΙΧ και μας εξοργίζει τόσο η παντελής έλλειψη ποδηλατικών υποδομών όσο και η αναλγησία του κράτους στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας του αυτοκινήτου, κυρίως όσον αφορά τις ταχύτητες καθώς αυτές έχουν αυξηθεί, ως επακόλουθο της μειωμένης χρήσης λόγω της κρίσης.

Ως Ποδηλάτες Λάρισας την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, συμμετείχαμε στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων των Τροχαίων, με την προγραμματισμένη πορεία στην πόλη και εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό ποδηλατήσαμε μέσω Νίκαιας, Νέας Λεύκης και Κυπαρισσίας στα διόδια Μοσχοχωρίου προκειμένου να μοιράσουμε 80 φυλλάδια στους οδηγούς που σταματούσαν να πληρώσουν τα διόδια..

Μια συμβολική κίνηση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το κοινωνικό πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων.

Δυστυχώς όμως η εταιρία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου" μας απαγόρευσε για "λόγους ασφαλείας" την είσοδο και τη διανομή των 80 φυλλαδίων, αλλά και σε παράκλησή μας να τα μοιράσουν οι ίδιοι οι υπάλληλοί στους οδηγούς, μας απάντησαν και πάλι αρνητικά. Κρίμα που μια τέτοια κατεξοχήν συμβολική κίνηση δεν είχε την θετική ανταπόκριση.

Η ζωή και οι άνθρωποι δεν είναι μόνο αριθμοί, έχουν πρόσωπο.

ΑΠΟΤΙΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ σε όσους χάθηκαν στην άσφαλτο

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Δραστικό περιορισμό του αυτοκινήτου
Ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
Δημιουργία επαρκούς δικτύου ποδηλατοδρόμων
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.