1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Ενοικιαζόμενα ποδήλατα σε 18 δήμους

Εξαπλώνεται το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων

Τα καλά νέα κυκλοφορούν με ορθοπεταλιά. Μετά το Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου που έκανε την αρχή, προγραμματίζοντας πρώτος να θέσει σε εφαρμογή το αυτοματοποιημένο σύστημα μετακίνησης με ποδήλατο, άλλοι 18 Δήμοι σε Αθήνα και επικράτεια ακολουθούν το παράδειγμά του

Το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων θα λειτουργεί στους περισσότερους δήμους μέχρι το Μάρτιο. Η διαδικασία ενοικίασης έχει ως εξής: πρώτα εγγραφή μέσω αίτησης στα κέντρα ενοικίασης των δήμων και ύστερα η ενοικίαση με τη χρήση μαγνητικής κάρτας. Ο τρόπος πληρωμής και ο χρόνος χρήσης των ποδηλάτων καθορίζεται από τον εκάστοτε δήμο, ενώ θα υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες, μηνιαίες, τριμηνιαίες και ετήσιες συνδρομές. Οι σταθμοί των ποδηλάτων έχουν τοποθετηθεί σε σημεία όπου υπάρχει μετρό ή άλλα μέσα μεταφοράς ώστε να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό. 

Τα ποδήλατα θα μας περιμένουν παρκαρισμένα στους εξής δήμους της Αθήνας: Αμαρουσίου, Μοσχάτου - Ταύρου, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Νέας Σμύρνης και Μαραθώνα. Στην επικράτεια, τα κοινόχρηστα ποδήλατα θα τοποθετηθούν στους δήμους: Αιγιαλείας, Ακτίου - Βόνιτσας, Ζακύνθου, Καβάλας, Καρδίτσας, Κομοτηνής, Ανατολικής Μάνης, αρχαίας Ολυμπίας, Διδυμοτείχου, Δίου - Ολύμπου, Ναυπακτίας, Ναυπλιέων και Συκυωνίων.

Πολλοί διαφωνούν ήδη προκαταβολικά με το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων. Οι λόγοι διάφοροι, κυρίως νοοτροπίας, αλλά και πολεοδομικοί. «Τα αυτοκίνητα καβαλάνε πεζοδρόμιο μέχρι να πιάσουν τοίχο, οι ποδηλατόδρομοι απουσιάζουν και ο έλληνας καταστρέφει ό,τι πιάσει στα χέρια του» λένε μερικοί. Και έχουν κάποιο δίκιο. Σίγουρα δε θα γίνουμε Ολλανδία σε μία μέρα. Η αλλαγή χρειάζεται προσπάθεια. Και παίρνει χρόνο. Ε, ας προσπαθήσουμε όλοι.

Το άρθρο το κλέψαμε από εδώ
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.