1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Velo-city: ένας αυτοκινητόδρομος για ποδήλατα

Ο αυτοκινητόδρομος Velo-city είναι μια σημαντική ανακάλυψη στον τομέα των υποδομών μεταφορών, διότι είναι το μόνο σύστημα ταχείας διέλευσης που χρησιμοποιεί την ανθρώπινη δύναμη ως πρωτογενές καύσιμο. Κάθε κατεύθυνση του ταξιδιού στο Velo-city έχει μια ξεχωριστή σωλήνα ποδηλατοδρόμου με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας για την αργή, μεσαία και γρήγορα κίνηση. Ο διαχωρισμός της κατεύθυνσης μειώνει την αντίσταση του αέρα και δημιουργεί ένα φυσικό ούριο άνεμο για τους ποδηλάτες, την αύξηση της αποτελεσματικότητας της ποδηλασίας κατά περίπου 90 τοις εκατό και επιτρέπει ταχύτητες έως 50 χιλιόμετρα ανά ώρα. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το σύστημα, τόσο πιο αποτελεσματικό γίνεται.






Το Velo-city εκτός ότι διευκολύνει την μετακίνηση με το ποδήλατο σε μεγάλες αποστάσεις,παρέχει και καταφύγιο στους ποδηλάτες. Μία από τις προκλήσεις της ποδηλασίας είναι να πειστούν οι άνθρωποι να αντέξουν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Το Velo-city είναι σαν ένα μεγάλο γυμναστήριο μεταξύ των προορισμών. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προπονούνται στο δρόμο για την εργασία. Αυτό εξοικονομεί χρόνο, ενέργεια και χρήματα.










Το Velo-city προωθεί την άσκηση ως ένα αστικό τρόπο ζωής και μετακίνησης και το μετατρέπει σε μια κοινωνική εμπειρία.









Όλα τα άλλα σύγχρονα μέσα της διέλευσης είναι παθητικά - παίρνουν τους χρήστες για μια βόλτα. Το Velo-city λειτουργεί σαν ένα μεγάλο γυμναστήριο μεταξύ του σπιτιού και της δουλειάς.
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.