1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

4ο Ποδηλατικό Καρναβάλι (2013)

Τσικνο-Πέμπτη 7 Μαρτίου 19.00, Θεσσαλονίκη

Πλατεία Χρηματιστηρίου, περιοχή Βαλαωρίτου (Ερμού-Συγγρού-Φράγκων)

“Ό,τι Λάμπει Δεν Είναι Χρυσός, είναι το Ποδηλατικό Καρναβάλι”


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Ποδηλατικό Καρναβάλι διοργανώνεται την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 2013, 19.00 στη Θεσσαλονίκη, με στόχο το πάντρεμα της παράδοσης του Καρναβαλιού, με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα.


Αυτή την χρονιά το Ποδηλατικό Καρναβάλι έχει κεντρικό θέμα “Ό,τι Λάμπει Δεν είναι Χρυσός”. Ο Χρυσός μας φέρνει πιο κοντά στις διεκδικήσεις για το περιβάλλον και την υγεία. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος Μίδας, με την συνοδεία των Χρυσοθήρων, των Golden Boys και των Χρυσοδρέπανων Χάρων από την Χαλκιδική, θα μετατρέπει οτιδήποτε αγγίζει σε χρυσό, και θα μας υπενθυμίζει την ματαιότητα ενός μη ωφέλιμου ορυκτού, που καταστρέφει δάση, γη, αέρα και νερό για την εξόρυξη του. Παράλληλα οι Λιγνιτολάγνοι από την Κοζάνη, συνεχίζουν το φετίχ της παραγωγής ενέργειας από ένα ορυκτό που σκοτώνει.

Στο Ποδηλατικό Καρναβάλι πραγματοποιείται μια μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατιστών και πεζών, με θεματικές ομάδες και αποκριάτικα άρματα συμβολικού και σατυρικού χαρακτήρα, συνοδευόμενα από τον Βασιλιά και την Βασίλισσα του Καρναβαλιού. Μετά την παρέλαση ακολουθεί ένα ξέφρενο γλέντι για όλη την πόλη, με άφθονο κρασί, φαγητό, ζωντανή μουσική, dj set, προβολές, γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρους και άλλες εκπλήξεις μέχρι την ανατολή του ηλίου, ενώ γίνεται και η παραδοσιακή καύση του βασιλιά καρνάβαλου.

Πρόγραμμα:
19.00 - Συγκέντρωση για την παρέλαση ποδηλάτων + πεζών
~22.00 - Πάρτι με Κρούση ομάδα κρουστών, Miss Dynamite, Hollyrabit + Slammin' Danny A., Γυμνός Ποδηλάτης + GG, Kakaboss Band
Ζωντανή μετάδοση μέσω από Livemedia.gr!

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Χρηματιστηρίου, περιοχή Βαλαωρίτου (Ερμού-Συγγρού-Φράγκων), η οποία για άλλη μια χρονιά έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει κανονική πεζοδρομημένη πλατεία αλλά ως τώρα παραμένει ένας κυκλοφοριακός κόμβος. Παράλληλα ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας απειλείται να ξαναγίνει δρόμος, για την εξυπηρέτηση του αθεράπευτου αυτοκινητιστή που ακόμη και στην κρίση επιμένει στη άσκοπη χρήση του. Επιπλέον για το ποδήλατο το αίτημα ώστε να γίνει ένας πραγματικός ποδηλατόδρομος στο δεξί τμήμα της Λεωφόρου Νίκης ώστε να μην γίνεται το αδιαχώρητο επί του πεζοδρομίου στην παραλία παραμένει αρνητικό.

Στην διάρκεια της προετοιμασίας το Ποδηλατικό Καρναβάλι χρησιμοποιεί το πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου στέλνοντας ένα μήνυμα για την οριστική παράδοση των στρατοπέδων στην κοινωνία ως ελεύθεροι πράσινοι χώροι, με ήπιες εναλλακτικές δραστηριότητες, χωρίς επιπλέον τσιμέντο. Μαζί με την ΔΕΘ και το 3ο Σώμα Στρατού είναι η τελευταία ευκαιρία για ανάσα σε μια πόλη με τον ελάχιστο δείκτη πρασίνου και υψηλότατο δείκτη ρύπανσης.

Το Καρναβάλι/Αποκριά παραδοσιακά βασίζεται στις αρχαίες Διονυσιακές και στις νεώτερες Ρωμαϊκές γιορτές, ενώ σημαίνει αποχή από το κρέας. Την Τσικνοπέμπτη γίνεται μεγάλο φαγοπότι για την προετοιμασία της νηστείας της Σαρακοστής. Το Ποδηλατικό Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη θέλει συμβολικά να προτείνει την αποχή από την κουλτούρα του αυτοκινήτου. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα: ΝΑΙ στο ΠΟΔΗΛΑΤΟ! Η λύση για την υγεία και τη σωματική μας άσκηση, το περιβάλλον και τη ρύπανση, την οικονομική κρίση και την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, για την βελτίωση του κυκλοφοριακού και την ποιότητα ζωής.

Τις προηγούμενες χρονιές το Ποδηλατικό Καρναβάλι παρουσίασε: “Ο Τσολιάς, η Μέρκελ και τα Λουκάνικα Φρανκφούρτης” σε μια σχέση μίσους και πάθος, ποδηλατικά άρματα “Υποβρύχια που Γέρνουν”, ενώ μοίρασε “Ευρώ σοκολατάκια” γιατί λεφτά υπάρχουν. “Ο Αλί Μπαμπά και οι 40 κλέφτες” με το αντίστοιχο άρμα της “Βουλής των Ελλήνων”, το “Άγαλμα Καραμανλή που ψάχνει την θέση του”, ποδηλατικά άρματα “Ποδήλατο στο... Αστικό, Τρένο, Τραμ, Μετρό” για τις συνδυαστικές μετακινήσεις. Το άρμα “Ποδηλατόδρομος πάνω από το ΙΧ” δείχνοντας έναν ποδηλατόδρομο που περνάει πάνω από παρανόμως σταθμευμένο Ι.Χ. Το άρμα “ο Λευκός Πύργος - Πάρκινγκ Αυτοκινήτων” μια χρήσιμη αλλαγή χρήσης, μιας αυτοκινητούπολης. Την ομάδα μεταμφιεσμένων “Η Νύφη του Θερμαϊκού” με νύφες στολισμένες με σκουπίδια κατευθείαν από τον μολυσμένο Θερμαϊκό μας. Τον Ιανουάριο του 2011 σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Καστοριάς “Σπασμένο Ρόδι”, το Ποδηλατικό Καρναβάλι συμμετείχε στο Καστοριανό Καρναβάλι “ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ” με τις “Νύφες του Θερμαϊκού και της Λίμνης” ζητώντας καθαρότερα νερά αντίστοιχα.

Το Ποδηλατικό Καρναβάλι καλεί συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν με την δική τους θεματική ομάδα καρναβαλιστών και μη-μηχανοκίνητων αρμάτων, και να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Για την συμμετοχή σας στείλτε e-mail στο info@bikecarnival.gr.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΤΑΛΙ!

Υποστήριξη: Παιδιά Εν Δράσει // Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία // Πολύχρωμοι Ποδηλάτες // Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης // Street Panthers // Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης

http://www.bikecarnival.gr

info@bikecarnival.gr
Facebook http://facebook.com/bike.carnival/
Facebook Event http://www.facebook.com/events/230651370404402/
Google+ http://plus.google.com/115356606883602056872/
Google+ Event http://plus.google.com/events/c5m0kcv6n9ompu29mp41utpq0bg/
Twitter http://twitter.com/bike_carnival/
Youtube http://www.youtube.com/bikecarnival
Υλίκο για ΜΜΕ http://www.bikecarnival.gr/media/
English Version http://www.bikecarnival.gr/english/
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.