1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

ROPITS αυτο-οδηγούμενο αστικό όχημα

Ένα μονοθέσιο αυτοκίνητο ρομπότ, που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τον επιβάτη από ένα προκαθορισμένο σημείο της πόλης σε ένα άλλο, κατασκευάστηκε στην... Ιαπωνία. Το μικρό αυτοκίνητο διαθέτει αρκετή δόση ευφυΐας.




Ο επιβάτης δεν χρειάζεται να κάνει σχεδόν το παραμικρό μόλις κλείσει την πόρτα. Η τεχνητή νοημοσύνη που διαθέτει το μικρό αυτοκίνητο του επιτρέπει να μεταβαίνει αυτομάτως σε προκαθορισμένα σημεία μέσα στην πόλη. Γι' αυτό άλλωστε και δεν χρειάζεται να έχει δίπλωμα οδήγησης ο επιβάτης.

Αν βέβαια παραστεί έκτακτη ανάγκη, τότε ο επιβάτης μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος με κάποιον μοχλό. Το ρομποτικό αυτοκίνητο, που λέγεται ROPITS, είχε αρχικά σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί ηλικιωμένους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Είναι εφοδιασμένο με σύστημα GPS που του επιτρέπει να βρίσκει τον προορισμό του, με αισθητήρες λέιζερ για να αναγνωρίζει τα εμπόδια μπροστά του αλλά και με συστήματα ευστάθειας.

Οι επιβάτες το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να προσδιορίσουν τον προορισμό που επιθυμούν μέσω μίας οθόνης αφής, και το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει αμέσως.

Επίσης, κάθε επιβάτης που θα επιθυμεί να πάει κάπου με το μικρό αυτοκίνητο θα μπορεί να το ειδοποιεί να έρχεται από ειδικές στάσεις που θα βρίσκονται διάσπαρτες στην πόλη.

Εξαιτίας του πολύ μικρού του μεγέθους, η πόρτα του αυτοκινήτου καλύπτει σχεδόν το μισό αυτοκίνητο και ανοίγει κάθετα.

Το ROPITS, που σημαίνει Robot for Personal Intelligent Transport System, παρουσιάστηκε στην πόλη Τσουκούμπα στην επαρχία Ιμπαράκι.




Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.